Draadloos.

Met de opkomst van het Nieuwe Werken en het intensieve gebruik van niet plaatsgebonden apparatuur zoals smartphones, tablets en notebooks is draadloos internet onmisbaar in elke organisatie.

Wi-Fi is niet alleen een service voor bezoekers, maar zeker ook een effectief hulpmiddel om organisaties te ondersteunen in het verbeteren van werkstromen, bevorderen van administratieve processen en het stimuleren van contact tussen klant en leverancier.

wireless

Netwerk en devices.

Ondanks de voordelen kent het draadloos werken ook enkele aandachtspunten. Draadloze apparaten zijn afhankelijk van een betrouwbaar netwerk waarmee ze verbinding maken. Organisaties, en met name de kleinere, houden vaak te weinig rekening met de consequenties van een falend netwerk. Een in alle opzichten goed werkend netwerk is van belang voor optimale prestatie. Uiteraard is uw netwerk goed beveiligd, maar kunt u bijvoorbeeld ook draadloze apparaten opsporen die niet door uw organisatie zijn toegelaten?

Een (draadloos) netwerk waarin data, spraak en beeld zonder problemen werken is een voorwaarde. Toepassingen als VoIP, track & trace van personen of apparatuur of voice over wifi vereisen dit. Volledig beheer op afstand is mogelijk. Ook het pro-actief monitoren van de prestaties van het netwerk is noodzakelijk om vroegtijdig (capaciteits)problemen te kunnen signaleren. Of uw netwerk uit 50, 500 of 5.000 Wi-Fi access points bestaat: wij helpen u graag.

facts

Wat feiten op een rijtje.

89% van de openbare wifi hotspots zijn onvoldoende beveiligd

89%

Eén op de vijf bedrijven heeft een mobiel beveiligingsprobleem, voornamelijk door malware en slechte WiFi

20%

72% van de bedrijfsmatig gebruikte mobiele apparatuur heeft wel eens via een mogelijk kwaadaardig WiFi netwerk verbonden

72%

ecse

Ekahau Certified Engineers.

Sendrata ontzorgt u zodat u de regie kunt behouden op uw werkprocessen. Zowel voor projectmanagement als een site survey bent u bij ons aan het goede adres. Onze Ekahau Certified Engineers kennen alle uitdagingen en helpen u graag bij planning, uitrol en beheer.