Projectmanagement.

Mobiele apparatuur, zoals smartphones en tablets, wordt steeds meer zakelijk ingezet. Het gebruik hiervan heeft een enorme vlucht genomen. Sterker nog: de tablet verdringt steeds vaker de PC of laptop bij de flexibele werknemer.

Ook u heeft waarschijnlijk te maken hoe u het gebruik van mobiele apparatuur door uw gebruikers kunt ondersteunen. Of u ziet mogelijkheden om uw bedrijfsprocessen efficiënter in te richten door middel van het gebruik van mobiele apparatuur. Dit roept vanuit het management gelijk een aantal andere vragen op:

Hoe wordt er omgegaan met de beveiliging?

Kan de apparatuur van afstand worden gewist?

Hoe gaan gebruikers om met eigen- en bedrijfsdata?

Hoe kunnen we gebruikers voorzien van up to date informatie?

BYOD

Gebruikersgemak.

Nieuwe manieren van werken vragen om veel vrijheid, flexibiliteit en autonomie voor gebruikers. Het credo “anytime, anyplace, anywhere en anydevice” is daardoor actueler dan ooit. Mobiele apparatuur sluit daar naadloos bij aan. Deze apparaten geven immers de mogelijkheid om altijd en overal bedrijfsgegevens en -applicaties te benaderen en te bewerken.

Tevens zien we dat de traditionele top-down benadering (beleid vanuit de directie en management vertaald naar de gebruikers) steeds vaker bottom-up plaatsvindt. Onder andere door het gebruikersgemak én het meenemen van eigen apparatuur (BYOD – Bring Your Own Device), is het de medewerker die steeds vaker de regie neemt.

Veiligheid.

Het gebruik van mobiele apparatuur komt tegemoet aan veel gebruikerswensen maar zorgt ook voor meer vragen en uitdagingen op het gebied van beheer en beveiliging. Hoe stellen we applicaties en data beschikbaar op de apparatuur? En belangrijker nog: hoe zorgen we voor een adequate beveiliging van deze data en applicaties? Welke risico’s zijn er als gebruikers zelf applicaties op een apparaat installeren? En wat te doen wanneer een telefoon of tablet zoekraakt? Hoe voorkomen we dan dat de kostbare bedrijfsgegevens op straat komen te liggen?

Het zijn voorbeelden van vragen waar de projectmanagers van Sendrata u bij kunnen adviseren. Of het gaat om het opstellen van een bussinesscase, de uitrol van apparatuur, het ontwikkelen van de juiste applicatie of het implementeren van een verstandig en veilig mobiel beleid: bij Sendrata bent u aan het goede adres.